Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

OSN 2021-01

Een barok kruisbeeldje in de Oud-Zevenaarse kerk

Wim van Heugten

Een vrouw uit Ooy en een Vlaamse SS-er

Theo Salemink

 

 

Hoe maak je een Jumbo boek

Peter Donker

De overwegwachters Ruijs en Verhallen

Leen den Besten

 Voor u ligt een OSN met een grote diversiteit aan artikelen. De redactie prijst zich gelukkig met de schrijvers die hun onderzoek en daaruit volgende artikelen voor publicatie indienen.

Wim van Heugten, kenner van de regionale geschiedenis heeft in de kerk in Oud-Zevenaar een interessant kruisbeeld onderzocht en beschreven.

Theo Salemink, historicus en theoloog, heeft naar aanleiding van het verschijnen van 'De opgang' van Stefan Hertmans, het verhaal van Harmina Wijers uitgezocht. De wegen van de liefde zijn soms kronkelig en verrassend. Beide schrijvers zijn ook bekend van het vorig jaar verschenen 'De Liemers, land van grenzen tussen Rijn en Oude IJssel'.

En dat het plakken van plaatjes ervoor zorgt dat u uw stad en omgeving beter leert kennen: ook daar zorgt CVZ voor met de 'Zevenaar in beeld' boeken. In The making of...... beschrijft onze voorzitter hoe dat in zijn werk is gegaan en zelfs de film die ervan gemaakt is, kunt u middels de QR code bekijken.

 Ook terug in de tijd is het fenomeen van overwegwachters. Kent u de bellen nog die klonken bij de aankomst van een trein bij de 'bewaakte' spoorwegovergang? En dat je werkend ook een heel groot gezin kunt bestieren blijkt wel uit het verhaal over Marie Ruijs-Verhallen van mede redacteur Leen den Besten.

Veel leesplezier!