Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

OSN 2024-01

De afrekening:

Marcel Pelgrom

Liemerse en Zevenaarse volksliedjes:

Leen den Besten

 

geendownload

€ 4,-

 

De Liemers als lijftocht:

Roos in't Velt

In der minne Onderzoek naar Joods Erfgoed Zevenaar:

Willem Franck

En toen was 2023 alweer ten einde. Wat een jaar in geopolitiek opzicht; de wereld schudde weer wakker door een nieuwe oorlog en in ons eigen land struikelde het kabinet met als gevolg nieuwe verkiezingen.

In de gemeente Zevenaar bleef het een stuk rustiger. Zo aan het einde van 2023 werd het nog even spannend met het hoge water dat ons land via Zwitserland en Duitsland bij Spijk binnenkwam, maar het lijkt ons Nederlanders weer gelukt te zijn het achterland droog te houden.

Voor de CVZ was het wel een spannend jaar. De verhuizing naar de Edisonstraat had heel wat voeten in de aarde maar met vereende krachten van veel vrijwilligers is dit tot een goed einde gebracht. Het is dan wel niet het droompand van een cultuurhistorische vereniging, maar we zitten in ieder geval droog en zijn er blij mee!

Wij wensen alle lezers weer een goed en gelukkig nieuw jaar, wij moedigen iedereen aan onze nieuwe website (www.cvz7aar.nl) te bekijken en wij roepen nog harder op naar de aanvoer van vrijwilligers voor onze vereniging.