Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

OSN 2024-02

Tompouce eten in een noodwoning:
Marcel Pelgrom

A 12: verbinder van Zevenaar met het achterland:
Bertil Nijhof

 

geendownload

€ 4,-

 

Camphuysen:
Leen den Besten

Sint-Annagilde:
Leen den Besten

Lezing:
Kleefse Postweg

We gaan ervan uit dat hoe meer we weten van het verleden, van de fouten die we gemaakt hebben, hoe kleiner de kans is dat we die herhalen. Maar kijkend naar het heden moeten we concluderen dat we blijkbaar toch weinig leren.

Marcel Pelgrom neemt ons mee naar de naoorlogse jaren. Veel huizen waren verwoest, de woningnood was dus groot en de administratieve procedures tijdrovend. Herkenbaar?!

Bertil Nijhof is in de geschiedenis van de A12 gedoken en vond dat al in 1927 deze rijksweg was getekend. Dat het verkeer niet meer dwars door het centrum van Zevenaar naar Duitsland reed, werd trouwens pas in de zestiger jaren van de vorige eeuw gerealiseerd. En de (nabije) toekomst? Tip! Scan de qr code.

Leen den Besten beschrijft de geschiedenis van landgoed Camphuysen. Camphuysen heeft veel bewoners en eigenaren gekend. Als ‘heerlijkheid’ had het landgoed veel rechten. Het verenigingsleven vormt het cement van een gemeenschap. Een goed voorbeeld daarvan is het Sint-Annagilde dat een belangrijke rol in de dorpsgemeenschap van Oud-Zevenaar speelde en speelt. Leen den Besten vertelt hierover. Veel leesplezier en een mooie zoektocht naar het verleden: www.delpher.nl